Bo 2 z mikrofibry kupiłem w Auchan, jakiś czas temu.
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
No i moja Octavia przeszła kolejny proces detailingu. Tak oto się po min prezentuje:
Przed procesem:
A tak wygląda moja skoda po całym procesie:
A teraz fefgi:
Przed:
i po:
No i wnętrze po czyszczeniu:
Zbliżenie na plastiki:
Końcówka rury też została wyczyszczona i zabezpieczona specjalnym woskiem do chromu:
co do użytych kosmetyków to w kolejnosci:
Z zewnątrz:
- szampon gold class
- glinka magsa + Quick detailer Megsa
- korekta lakieru Makita + pasty Megsa z profesjonalnej oferty
- podkład pod wosk: HD Cleanse Zymola
- wosk: Zymol Carbon
- plastiki zewnetrzne: Trim Detailer Megsa
Szyby:
- glinka Megsa + Quick Detailer Megsa
- NXT Glass Cleaner
Koła:
- Glinka Megsa + Quick Detailer Megsa
- Podkład pod wosk na felgi: Cleaner Fluid Swisswax
- wosk: Autobahn Swisswax
- dressing na opony: Endurance High Gloss Megsa
Wnętrze:
- Tapicerka wyprana za pomocą APC Megsa
- Cleaner do plastików: Zymol Vinil Cleaner
- Dressing: natural Shina Megsa
- szyby: NXT Glass cleanerCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashBo 2 z mikrofibry kupiłem w Auchan, jakiś czas temu.
Big ładnie czarnuch wyszedł
Może jakieś zdjęcia pod halogenem jak było przed, a jak po jest.
Już chyba skodzinka przechodziła korektę, dużo się szkód narobiło od ostatniej?
Pasty jakie poszły #105 i #205?
A pady na średnim starczyło czy poszedł cutting?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6Big ładnie czarnuch wyszedł
Zamieszczone przez fireman6Może jakieś zdjęcia pod halogenem jak było przed, a jak po jest.
Zamieszczone przez fireman6Już chyba skodzinka przechodziła korektę, dużo się szkód narobiło od ostatniej?Zamieszczone przez fireman6Pasty jakie poszły #105 i #205?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6Big, w takich autach codziennego użytku nie da się uniknąć, u mnie też po zimie średni pad tyle, że z schollem s40
Zamieszczone przez Enriquezmógłbyś natomiast wrzucać zdjęcia a nie miniatury
Zamieszczone przez Enriquezsuper robotaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNo niestety, ale zmietanie śniegu, nawet miękką czszotką, robi swoje.
Zamieszczone przez natashNo to zrobiłem sobie kuku na masce, chyba do glinki przyczepiło się ziarno piasku i mam koliste rysy, dosyć mocne
Czym polecicie to usunąć?
Zostaje megsowe ultimate compound i tricolor jak ręcznie, jak masz ścierny cleaner to spróbuj najpierw na padzie z mikrofibry trochę bardziej dociskając lecz cudów się nie spodziewaj.
Komentarz
-
-
Ten jak rozumiem, innym nie polerować, w sumie dobra opcja bo druga strona dobra do nakładania wosku i polerowania potem .
W sumie powinienem 2 takie kupic, bo cleaner i wosk też tą twardą stroną powinien być używany, a nakładanie miękką wosku.
[ Dodano: Wto 22 Maj, 12 16:11 ]
Na rysy to:
czy to:
Komentarz
-
-
No chłopaki robią dobra robotę, juz nie raz widziałem na wlasne oczy jej efekty !! Hubert jest the best !! W poniedziałek akurat będę u nich bo muszę kupic parę kosmetyków Musze sie tylko zapytac po co przeniesli się z Bodycha na bracką do garażu podziemnego??Czarny Elegance
Komentarz
-
-
natash, przede wszystkim obrotami i regulacją ich.
Polerka ma kilka biegów i obroty zazwyczaj w przedziale 600-3000 gdzie tych ostatnich praktycznie się nie używa. Oczywiście mowa tutaj o rotacji, bo jest jeszcze maszyna DA która ma inne obroty ale też inny ruch . A wiertarka kilka tysięcy pewnie obroty ma. Długo by pisać.
Do ręcznego usunięcia opcja druga http://showcarshine.pl/przygotowanie...ikrofibry.html i dużo samozaparcia
A maserati nie dość, że piękne i pięknie brzmiące to teraz wygląda należycie
Też mnie zastanawia ta zmiana miejsca i przejście w podziemia. :roll:
Komentarz
-
-
Dojezdzam do roboty 70km w jedna strone. Jak robi sie cieplej to coraz wiecej owadow wylatuje na droge. Generalnie rzecz ujmujac po przejechaniu calosci trasy (140km) caly przod auta jest zasyfiony.
Wycieraczki na szybe nie pomagaja, bo jak rozplaszcze owady przy 150km/h to nie da radytego usunac podczas jazdy.
a) Jakies sugestie co do zabezpieczenia auta?
b) Jak dlugo takie badziewie moze byc na aucie? Zaczyna mnie meczyc codzienne wycieranie :/VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashCo muszę dokupić, żeby tak zrobić auto
Oczywiście dobre kosmetyki (w tym przypadku Swisswax) tez w tym pomogą, ale bez wiedzy i doświadczenia i one nie dadzą rady.
[ Dodano: Sro 23 Maj, 12 06:55 ]
Zamieszczone przez idasa) Jakies sugestie co do zabezpieczenia auta?
Zamieszczone przez idasb) Jak dlugo takie badziewie moze byc na aucie? Zaczyna mnie meczyc codzienne wycieranie :/Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez natashCo muszę dokupić, żeby tak zrobić auto
Oczywiście dobre kosmetyki (w tym przypadku Swisswax) tez w tym pomogą, ale bez wiedzy i doświadczenia i one nie dadzą rady.
Ty to najwięcej wiesz, masz najlepszą skodę (z HID ami) a reszta to chu....je nie warte spojrzenia.
Może się do klubu Bentleya zapisz koleś, co?
[ Dodano: Sro 23 Maj, 12 10:20 ]
Zamieszczone przez natashCo muszę dokupić, żeby tak zrobić auto
Czym się różni polerka od np. wiertarki? Przy nacisku zmniejsza obroty, wyłącza się.... czy są jakieś inne różnice...
Minus wiertarki to fakt, że niewygodnie się ją trzyma - szczególnie przy polerowaniu dachu. Polerka ma bardziej ergonomiczny uchwyt i się nie męczysz po prostu, poza tym zakres obrotów ma dużo niższy.4x4
Komentarz
-
-
Mam taki oto zestaw i parę problemów, po śledzeniu tego wątku .
303 Aerospace Protectant - plastyki zewnątrz
Bilt Hamber Medium - glinka
Dodo Juice Lime Prime - cleaner
Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue 236 ml - wosk
Poorboys Natural Look - plastyki wewnątrz
Mam również kilka ręczników z mikrofibry i dwa pady z mikrofibry.
Musiałbym dokupić pada do wosku z gąbki oraz do cleanera, czy to są dobre opcje?
http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=332 - cleaner
http://showcarshine.pl/aplikatory/39...finishing.html - wosk
Chyba, że tu i tu lepiej mikrofibra to może http://showcarshine.pl/aplikatory/17...-gripper.html?
Również szampon (mam karchera), ale nie wiem czy lepiej szampon do użytku we wiadrze czy do karchera, czy coś byście polecili?
Maska mojego auta wygląda w taki oto sposób co powinienem kupić?
czy to wystarczy
czy tylko to
Będę działał ręcznie jaki pad i do którego środka do usunięcia tych rys użyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFNatash, na zwykłej, marketowej wiertarce możesz sobie ustawić niskie obroty (kółeczko +/- na przycisku obrotów), właczyć ją i zablokować przyciskiem - i już sobie chodzi, a tobie wskazujący nie drętwieje.
Minus wiertarki to fakt, że niewygodnie się ją trzyma - szczególnie przy polerowaniu dachu. Polerka ma bardziej ergonomiczny uchwyt i się nie męczysz po prostu, poza tym zakres obrotów ma dużo niższy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez fireman6Bo jakoś nie wierze w tą wiertarkę.
Ludzie wydają po 500 i więcej na maszynę, a tu widzisz wiertarka z marketu lepsza :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6Człowiek uczy się całe życie, trzeba poznać opinię innych hehe
Zamieszczone przez fireman6Ludzie wydają po 500 i więcej na maszynę, a tu widzisz wiertarka z marketu lepszaCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz